Lotus haalt het dak af van de Exige 350 Sport, waardoor de auto 10 kilogram lichter wordt. Daarnaast komt het merk met extra gewichtsbesparende opties om nog eens 30 kilo gewicht eraf te halen.

Lotus vindt dat het allemaal nog wel wat lichter kan en presenteert daarom de Exige Sport 350 Roadster. Die is nog eens 10 kilogram lichter dan de coupé, die eind vorig jaar als opvolger van de Exige S al 50 kilogram aftrainde. De extra 10 kilogram heeft Lotus bespaard door het dak van de auto af te halen.

Daar blijft het niet bij want Lotus presenteert lichtgewicht opties, zoals een lithium-ion accu, speciale remschijven, extra lichte wielen en diverse koolstofvezel onderdelen. Daarmee wordt er nog eens 30 kilogram van het gewicht van de auto afgepeuterd, waarmee het totaal op 1.085 kilogram komt.

Lotus biedt verder als optie het Carbon Aero Pack aan, bestaande uit een koolstofvezel spoiler onder voorbumper, een achtervleugel en een koolstofvezel diffuser. De motor is dezelfde als in de coupé, de bekende 3.5 V6 met 350 pk, waarmee de Exige Sport 350 Roadster in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert.

De Nederlandse prijzen van de Lotus Exige Sport 350 (Roadster) zijn nog niet bekend.