Mercedes-Benz geeft de CLA een bescheiden update. Het merk beperkt zich bij de Coupé en Shooting Brake tot fijnslijpen.

Mercedes-Benz noemt de CLA een stijlicoon en daaraan moet je niet teveel veranderen. En dus blijft de facelift van de Coupé en Shooting Brake beperkt tot nieuwe bumpers en wielen. De aanpassingen zorgen er volgens Mercedes-Benz voor dat de auto optisch breder oogt. Alle CLA-uitvoeringen zijn nu voorzien van de kenmerkende ‘diamantgrille’. Verder voegt Mercedes-Benz een nieuwe kleur toe aan het assortiment: cavansietblauw metallic.

Binnenin ook geen grote veranderingen. Wat extra chromen accenten, nieuwe bekleding voor de stoelen en nieuwe sierdelen olp het dashboard. Verder heeft Mercedes-Benz de afleesbaarheid van de wijzerplaten verbeterd. Nieuwe opties zijn onder andere volledige led-verlichting, handfree openen en sluiten en integratie van smartphones dankzij ondersteuning van Apple Carplay en Android Auto.

Het motoraanbod ziet er in grote lijnen hetzelfde uit. Nieuw is de BlueEfficiency-uitvoering van de CLA 180 d dieselmotor. Die stoot door brandstofbesparende maatregelen 9 g/km minder CO2 uit en verbruikt 0,2 l/km minder brandstof dan de gewone CLA 180 d. De nu behaalde CO2-emissie van 89 g/km is goed voor 21 procent bijtelling. Naast de twee C 180 d-versies biedt Mercedes-Benz de C 200 d met 136 pk en de 177 pk sterke C220d aan. Het benzine-aanbod omvat onveranderd vier motoren met vermogens van 122 tot 218 pk. Daarboven staat dan nog de Mercedes-AMG CLA 45, die vorig jaar al een vermogensupdate kreeg en 381 pk produceert.

De vernieuwde CLA debuteert op de autoshow van New York volgende week. Bestellen kan vanaf volgende maand, dan maakt het merk ook de prijzen bekend. De leveringen starten in juni.