Met het nieuwe Mercedes-AMG 43-label zijn de mogelijkheden eindeloos. Mercedes-Benz kan daardoor nu voor het eerst een AMG-versie van zijn middelgrote SUV presenteren: de Mercedes-AMG GLC 43 4Matic.

Het nieuwe ‘light’ label van Mercedes-AMG vindt zijn weg naar de GLC. De Mercedes-AMG 43 4Matic heeft de vaste ingrediënten van de 43-lijn: een 3.0 V6-motor, vierwielaandrijving en een negentraps automaat. De zescilindermotor produceert een vermogen van 367 pk en een koppel van 520 Nm, dat vanaf 2.500 tpm paraat staat. Accelereren van 0 naar 100 km/u doet de GLC 43 4Matic in 4,9 seconden, de topsnelheid is begrensd op 250 km/u.

De 4Matic vierwielaandrijving verdeelt 69 procent procent van de kracht naar de achterwielen, de rest gaat naar de voorwielen. AMG heeft het onderstel flink aangepakt, de achteras is gewijzigd en de auto is voorzien van AMG Ride Control. Dat wil zeggen: sportvering in combinatie met adaptieve dempers die in drie standen ingesteld kunnen worden. Dat kan met Dynamic Select, een knop waarmee vijf verschillende rijstanden zijn te selecteren.

De Mercedes-AMG GLC 43 4Matic is aan de buitenkant te herkennen aan de specifieke bumpers, 19 inch AMG-wielen, de AMG-grille en de dikkere uitlaatpijpen. In het interieur is de sportieve uitvoering verfraaid met onder andere een AMG-instrumentenpaneel, sportstoelen en een sportstuur.

De Mercedes-AMG GLC 43 verschijnt in het voorjaar bij de dealers, de Nederlandse prijs is nog niet bekend.