Suzuki Vitara

Een dieselmotor met een automaat, die combinatie is vanaf nu mogelijk op de Suzuki Vitara. Bestellen kan per direct.

Suzuki voegt de mogelijkheid van een automaat toe op de dieseluitvoering van de Vitara. De benzineversies waren al leverbaar met een automatische versnellingsbak. De TCSS-automaat op de 120 pk sterke 1.6 dieselmotor is er een met dubbele koppeling.

Met de automaat zijn de prestaties van de dieselmotor gelijk aan die van de handgeschakelde versie. Dat betekent dat de Vitara in 12,4 seconden van 0-100 km/u kan accelereren en een topsnelheid van 180 km/u heeft. Het verbruik en de CO2-uitstoot liggen iets hoger, op 4,5 l/100 km (1 op 22,2) en 118 g/km. De Vitara 1.6 Diesel TCSS is altijd voorzien van vierwielaandrijving.

Suzuki levert de nieuwe versie alleen in combinatie met de luxe High Executive-uitrusting. Dat houdt in dat airconditioning met climate control, cruise control, stoelverwarming, een navigatiesysteem, een achteruitrijcamera, een panoramadak en 17 inch lichtmetalen wielen standaard zijn. 

De prijs van de Vitara 1.6 High Executive Allgrip Diesel TCSS bedraagt 35.099 euro. Daarmee is de meerprijs van de automaat 2.400 euro. Bestellen van de nieuwe uitvoering kan per direct.