Onder de noemer 'Solitaire' presenteert BMW twee 'limited editions' van de 750Li xDrive. Niet omdat het moet - maar omdat het kan.

Luxe kan altijd naar een nog hoger niveau getild worden. Niet omdat het moet, maar omdat het kan zullen welgestelde klanten ernaar vragen. Dus wie de BMW 7 Serie niet weelderig genoeg vindt stapt naar BMW Individual Manufactory en krijgt wat het wil. Zelfs als daarvoor nieuwe materialen moeten worden ingekocht of speciale details moeten worden ontwikkeld. 

Dat demonstreert BMW Individual nu aan de hand van twee modellen. Opvallend genoeg zet de naam Solitaire Edition ons op het verkeerde been: hiervan verschijnen zes exemplaren. De Master Class Edition daarentegen blijft beperkt tot een eenmalige exercitie en valt bovendien onder de Solitaire-reeks 'van zeven stuks'. Het ontwerp beperkt zich tot inwendige aanpassingen van een BMW 750Li xDrive.

BMW 750 Li xDrive Solitaire

De lakkleuren Metallic Solitaire White en Metallic Black Gold zijn volgens een apart procedé samengesteld waarbij glasvlokken aan de laatste lagen verf zijn toegevoegd voor extra glans. Ook bijzonder is de verwerkingsmethode van het Merino-leder. Daarmee wordt het niet alleen duurzaam en ademend maar tegelijk superzacht en biedt het toch overal steun. 

De hemel is bekleed met alcantara, de vloer heeft superzachte matten van lamshuid. Niet alleen de deuren zijn voorzien van bijpassende materialen, ook het bagagecompartiment. Natuurlijk ontbreekt een barretje met koelkastje niet, maar het overvloedigst zijn toch wel de vijf optionele diamanten die op het dashboard en de portieren aangebracht kunnen worden - en desgewenst ook op het sleutelkistje. Gewoon, omdat het kan.