Mazda doet dingen graag anders dan de rest. Daarom heeft het merk op de autoshow van New York de bijzondere MX-5 Retractable Fastback onthuld.

De autoshow van New York is geopend! We trappen af bij Mazda, dat de MX-5 RF presenteert als grote primeur. Deze bijzondere uitvoering van de MX-5 heeft een metalen cabriodak, waarvan het complete achterste deel terugkeert na het openen van het dakpaneel. De MX-5 ziet er door deze dakconstructie heel anders uit dan de reguliere MX-5, exclusiever vooral.

“We doen de dingen graag anders bij Mazda. Door anders te denken kom je tot dit soort dakconstructies”, aldus de woordvoerder van het merk in New York. Uiteraard krijgen we een demonstratie van de werking van het dak. Erin zitten mogen we nog niet, de hier getoonde auto is nog een ‘knip-en-plak-model’, de productie van de auto start later dit jaar en de auto wordt in 2017 pas leverbaar in Nederland.

Door de speciale dakconstructie weegt de MX-5 RF wel iets meer dan de roadster, maar hoeveel is nog niet bekend. Mazda belooft dat de kenmerkende sportieve rij-eigenschappen behouden blijven. Het merk heeft daardoor het onderstel iets aangepast. Bijzonder is verder dat de RF als enige MX-5 leverbaar wordt met een automatische versnellingsbak, in combinatie met 2.0 benzinemotor.

Voor het noemen van prijzen is het nog te vroeg, de meerprijs van de hardtopversie van het voorgaande model was 2.500 euro. Die van de RF zal ongeveer gelijk zijn, dus reken op een vanafprijs van iets minder dan 33.000 euro.