Mercedes-Benz presenteert een stortvloed aan primeurs op de New York Auto Show. De C 63 AMG Cabriolet is er daar één van.

“Voor het eerst is een ‘compacte’ cabrio van Mercedes-Benz leverbaar als échte AMG met wide body”. De woordvoerder van Mercedes-Benz benadrukt in New York in welk perspectief we de nieuwe Mercedes-AMG C 63 Cabriolet moeten plaatsen. Het merk heeft de afgelopen tijd een stortvloed aan nieuwe AMG-modellen gepresenteerd, vooral in de ‘instap’ 43-lijn. De C 63 AMG Cabriolet is een ‘échte’ AMG, met uitgebouwde koets en een handgebouwde V8-motor – gebouwd volgens het ‘one man, one engine’-principe.

De V8-motor is dezelfde als in de andere AMG 63-versies van de C-Klasse. Hij komt in twee vermogensvarianten: 476 pk en 510 pk. Die laatste krijgt de toevoeging S mee in typenaam. Accelereren van 0 naar 100 km/u doen de twee versies in 4,2 en 4,1 seconden, de topsnelheid is in beide gevallen begrensd op 250 km/u.

Mercedes-Benz biedt met de toevoeging van de C 63 AMG Cabriolet en de eveneens in New York getoonde E 43 AMG nu in totaal 48 smaken aan in de AMG-lijn. De Mercedes-AMG C63 Cabriolet komt in augustus op de markt. De prijs is nog niet bekend.