Dit jaar bezochten we de New York International Auto Show waarvan we veel nieuws en prachtige fotoreportages hebben. Vergeet dit weekend niet een paasshow te bezoeken. 

Mercedes-Benz is prominent aanwezig in New York. Aan de vooravond van de beurs wordt de GLC Coupé onthuld, waarvan later de 'instap performanceversie' GLC 43 AMG Coupé zal verschijnen. De subtiel vernieuwde CLA oogt 'dikker'. Verder biedt het merk voor het eerst een 'compacte' cabriolet als 'échte AMG' aan: de Mercedes-AMG C63 Cabrio. 

Meer primeurs New York

Subaru heeft de grootste beursprimeur. Het Japanse merk presenteert de nieuwe generatie Impreza, zowel de vijfdeurs als de sedan. De vernieuwde Toyota GT86 lijkt een bijrol te spelen naast de nieuwe Prius Plug-in. De stekkerhybride krijgt een onderscheidend, futuristisch uiterlijk mee. Mazda, dat dingen graag anders doet dan de rest, showt de bijzondere MX-5 Retractable Fastback. Deze ziet er door de dakconstructie heel anders uit dan de reguliere MX-5, de roadster die overigens verkozen is tot World Car of the Year 2016.

Amerika is het land van de vergrotende trap en dat vinden we in pk's ook op de beurs: de krachtige Chevrolet Camaro ZL1, dakloze Audi R8 Spyder V10 en Nissan GT-R. Jeep zoekt het in meer luxe met nieuwe versies van de Jeep Grand Cherokee. Sportiviteit en luxe samen zijn de kernwaarden van het nieuwe merk Genesis, terug te vinden in de New York Concept. Al ons NY2016-nieuws vind je bij gebundeld bij elkaar. Bekijk ook onze fotoreportages van de show. 

Mazda MX-5 RF

Andere autonieuwtjes

De (vanaf)prijzen van de SUV Seat Ateca en grote stationcar Volvo V90 zijn bekendmaakt. Volvo is ook een van de merken die deze week nieuwe uitvoeringen aangekondigd heeft. De Tesla Model 3 wordt op 31 maart onthuld en is vanaf dan te reserveren. Fiat heeft een opvolger voor zijn middelgrote bedrijfswagen Scudo. De nieuwkomer draagt de naam Talento. 

Verder nieuw op Autokopen.nl

Nu de Porsche 911 Carrera-variant voorzien is van turbotechniek profiteert 'ie van toegenomen prestaties, souplesse en zuinigheid. De alledaagse inzetbaarheid en het rijplezier blijken tijdens de rijtest onverminderd groot. Tenslotte wensen we jullie allemaal een fijne Pasen. Veel dealers en andere autobedrijven organiseren maandag (of soms het hele weekend) paasshows. Bezoek er een en bekijk het extra grote auto-aanbod en profiteer van de paasaanbiedingen.