Toonde Chevrolet deze week nog de nieuwe Chevrolet Camaro ZL1, inmiddels wordt 'ie vergezeld door de cabrioletuitvoering.

Bij de opening van de New York International Auto Show eiste de nieuwe Camaro ZL1 alle aandacht op bij de stand van Chevrolet. Mogelijk dat het merk daarom even wachtte met de onthulling van de open variant. Inmiddels is het dak eraf en zijn er afbeeldingen en specificaties van de Chevrolet Camaro ZL1 Convertible.

Ook bij deze uitvoering heeft het Amerikaanse merk gepoogd om het uiterlijk vanuit iedere hoek agressief te doen lijken. De body onderging slechts enkele beperkte aanpassingen, structureel van aard, om ervoor te zorgen dat de cabriolet even sterk is en geschikt voor trackgebruik. Net als bij de coupé zijn flink wat uren doorgebracht in de windtunnel en op het circuit, onder andere om de aerodynamica te optimaliseren.

De techniek van de muscle car broeders is gelijk. De 6,2 liter V8 met compressor levert ook in de open variant maximaal 640 pk. De krachtbron is te combineren met een handmatig te schakelen zesbak of de nieuwe tientraps automaat. De verkoop van de Convertible begint pas in 2017, prijzen volgen dan.