TVR tekening

De comeback van TVR komt steeds dichterbij. Het Britse merk toont een tekening die een aardige indruk geeft van de auto die eind 2017 in productie moet gaan.

De comeback van TVR krijgt vorm. Het merk geeft een tekening vrij van het eerste nieuwe model sinds 2004, toen onder de vorige eigenaar de Sagaris werd gepresenteerd. De productie van het nieuwe model moet eind 2017 starten. De naam is nog niet bekend, maar er doen sterke geruchten de ronde dat de naam Griffith wordt afgestoft.

Volgens TVR is er al veel interesse in het nieuwe model, al zo’n 400 liefhebbers hebben een pre-order geplaatst bij het merk. En dat terwijl ze nog niet eens weten wat ze krijgen. Wat er wel bekend is: de auto krijgt een Cosworth V8-motor met zo’n 400 pk, waarmee het mogelijk is om in ongeveer 4 seconden van 0 naar 100 te accelereren.

Niemand minder dan Gordon Murray, die verantwoordelijk was voor de legendarische McLaren F1, bemoeit zich met het project. Hij heeft een speciaal productieproces ontwikkeld voor de vervaardiging van koolstofvezeldelen, iStream Carbon genaamd. Door het gebruik van dit materiaal hoopt TVR het gewicht van het nieuwe model onder de 1.200 kilogram te kunnen houden.

TVR wil zowel een coupé als een convertible van het nieuwe model gaan maken.