Lexus LF-FC Concept

Lexus legt op dit moment de laatste hand aan de volgende generatie LS. Het nieuwe vlaggenschip wordt zeer waarschijnlijk eind 2016 of begin 2017 voor het eerst aan de wereld getoond.

De nieuwe Lexus LS komt eraan! Het Japanse tijdschrift Mag-X weet te melden dat de auto over een exact een jaar in de Japanse showrooms zal staan. Dat betekent dat de onthulling voor eind dit jaar of uiterlijk begin 2016 gepland staat. De autoshow van Detroit in januari is een goede kanshebber als podium voor de onthulling.

Lexus liet eind vorig jaar al een voorproefje van de nieuwe LS zien, in de vorm van de LF-LC concept car. Het 5,30 meter lange studiemodel (foto) geeft een goede indruk van het uiteindelijke design van de LS.

De LS deelt zijn platform met de LC, de nieuwe topcoupé van Lexus. Waarschijnlijk vindt ook de innovatieve hybride aandrijflijn van dat model, met twee versnellingsbakken, zijn weg naar het nieuwe vlaggenschip.

De nieuwe LS zal, als de informatie van Mag-X klopt, waarschijnlijk in het najaar van 2017 in de Nederlandse showrooms zijn opwachting maken.