De Lotus-fabriek in Hethel bestaat 50 jaar. Daar wordt nu een speciale, gelimiteerde editie van de Evora 400 gebouwd die het begin inluidt van het feestjaar. 

In 1966 verhuisde Lotus-oprichter Colin Chapman de autoproductie naar een nieuwe fabriek in Hethel, een plaatsje in het Engelse Norfolk. Dit jaar viert het sportwagenmerk de vijftigste verjaardag van de Hethel-fabriek met evenementen en speciale producten. Als eerste verschijnt de Lotus Evora 400 Hethel Edition. 

Het is een gelimiteerde reeks van de Lotus Evora met 400 pk vermogen. Deze zal beschikbaar zijn in drie exclusieve lakkleuren: Essex Blue, Motorsport Black en Racing Green. Afhankelijk van de gekozen kleur wordt het interieur uitgevoerd in zwart of rood leer dan wel in alcantara. Op de flanken heeft de jubileumeditie twee racestrepen. De lichtmetalen wielen komen met remklauwen in een contrasterende kleur. Een speciale badge noemt de naam van de serie. 

De handgebouwde Lotus Evora 400 Hethel Edition heeft dezelfde, 3,5 liter grote V6-middenmotor als de reguliere Evora 400. Dus ook de limited edition heeft een topsnelheid van 300 km/u (met automaat 280 km/u) en kan het 0-100 km/u-sprintje in 4,2 seconden afleggen. De Nederlandse prijs is nog onbekend maar reken op 1,5 ton in euro's.