Nu een nieuwe generatie van de Rolls-Royce Phantom is aangekondigd produceert het merk nog enkele uitzwaai-edities. De Zenith Collection van de Phantom (Drophead) Coupé is de eerste.

Voordat de huidige generatie Rolls-Royce Phantom uit productie wordt genomen komt het Britse limousinemerk met de uitzwaai-editie genaamd Zenith Collection. Het gaat om vijftig speciaal uitgevoerde exemplaren van de Phantom Coupé en Phantom Drophead Coupé. Bestellen is niet van toepassing: alle vijftig stuks zijn toegekend aan klanten die al een verzameling Rolls-Royce-modellen bezitten. Overigens volgt later een serie van de Phantom limousine; die is nu nog wel te bestellen. 

Zenith Collection

Als naam voor de speciale Coupé en Drophead Coupé is gekozen voor Zenith ('hoogtepunt') om nog eenmaal de luxe 'standaard' te showen 'waaraan alles afgemeten wordt'. Er keren vooral bekende stijlelementen terug van eerdere Phantom-uitvoeringen van de zevende generatie, waaronder van de Aviator Collection. Daarnaast hebben de vijftig verzamelaars input geleverd over wat zij in de afscheidseditie terug willen zien. 

De chauffeur kan genieten van een snelheidsmeter in geborsteld staal. De achterbank - waar het om draait in het topsegment - is in iets donkerder leder uitgevoerd dan voorin. De inmiddels bekende sterrenhemel verbindt voor en achter. Een toegevoegde picknickset wordt naar specificaties van de klant gepersonaliseerd.

Natuurlijk worden inzittenden er met badges aan herinnerd dat dit een speciale serie is. Dat gebeurt onder meer met de exacte coördinaten van de lopende band waarop de metalen badges gemaakt zijn. Ook leuk zijn de etsen met de locaties waar de conceptcars zijn onthuld van de Drophead Coupé (de 100EX op Villa d'Este) en Coupé (de 101EX in Genève).