De vijfde samenwerking tussen Aston Martin en Zagato heeft geresulteerd in een concept van de Vanquish. Deze wordt tot en met zondag in Italië geshowd.

Vandaag tot en met zondag wordt aan het Italiaanse Comomeer het prestigieuze Concorso d'Eleganza Villa d'Este gehouden. De historische, exclusieve en buitennissige auto's die centraal staan worden vaak aangevuld met enkele nieuwe showcars. Net als 5 jaar geleden hebben het Britse sportwagenmerk Aston Martin en het Italiaanse designhuis Zagato hun krachten gebundeld. In de Italiaanse zon presenteren zij nu de Aston Martin Vanquish Zagato Concept.

De hand van Zagato is zichtbaar in diens 'handelsmerk', het 'double bubble' dak, maar ook in het gebruik van grote stukken plaatwerk die de body opnieuw vormgeven en in de achterlichten. Deze geven de Vanquish aan die zijde de aanblik van een klassiek Zagato-ontwerp. 

De lichten zijn overigens moderne ledjes, er wordt dezelfde technologie voor gebruikt als in de Aston Martin Vulcan supercar. Zo verwijzen meer details van de Vanquish Zagato Concept naar andere Astons. De vleugelvormige spiegelkappen knipogen naar de One-77 en de aluminium strip van wielkast naar deur kennen we van de CC100. Zagato heeft ook het 'aerodynamisch profiel' achteraan de DB11, met inklapbare spoiler en klep, opnieuw toegepast op de Vanquish-conceptcar.

Speciaal voor deze showcar is de V12 opgevoerd tot 600 pk. De binnenzijde is bekleed met aniline leder in twee tinten. De gestikte 'Z', eveneens een 'handtekening' van Zagato, is terug te vinden op de hoofdsteunen en wangen van de zetels.