Vanaf de zomer is de nieuwe Toyota Hilux in Nederland leverbaar. Je kunt 'em als ondernemer al meekrijgen vanaf 18.595 euro. Er is veel keuze.

De showroomintroductie van de nieuwe generatie Toyota Hilux nadert. De prijzen die het merk voor de bedrijfswagen vraagt zijn nu bekend. Het instapmodel kun je - exclusief btw en BPM - al meekrijgen vanaf 18.595 euro. 

De pick-up wordt leverbaar in vier varianten. De Enkele Cabine Van biedt twee zitplaatsen en twee deuren. De Xtra Cabine Van (vanaf 20.175 euro) heeft vier zetels en extra 'Easy Access' deuren, die 'verkeerd om' openen voor gemakkelijker in- en uitstappen. Deze twee varianten zijn beide verkrijgbaar in de uitrustingsniveaus Comfort en Cool Comfort, waarbij eerstgenoemde tweewielaangedreven is. Alle overige Hilux-varianten zijn voorzien van 4WD. De Xtra Cabine is ook te bestellen in het Professional-uitrustingsniveau.

De Dubbele Cabine Van is met een nog luxer uitrustingsniveau (Executive) leverbaar. Deze derde variant, met twee zitplaatsen en een laadruimte, is vanaf 26.395 euro te bestellen. De laatste variant Hilux Dubbele Cabine is bestemd voor particuliere kopers. Die betalen, inclusief btw en BPM, minimaal 57.995 euro. Zij hebben keuze uit alle vier de uitrustingsniveau's maar voor hen is er alleen vierwielaandrijving.

Motorisering en standaarduitrusting

In tegenstelling tot eerdere berichten levert Toyota de Hilux slechts met een motor: de 2.4 D-4D diesel die 150 pk kan leveren. Een handgeschakelde zesbak is standaard. Een zestrapsautomaat is optioneel leverbaar voor de twee varianten met Dubbele Cabine. 

Toyota Hilux

Standaard is de Hilux Comfort uitgerust met onder andere een in hoogte en lengte verstelbaar stuurwiel dat tevens audiobediening biedt, Hill Start Assist Control, traction control, Trailer Sway Control, handmatige airco en Bluetooth. De Cool Comfort voegt bijvoorbeeld elektrisch bedienbare ramen vóór en centrale portiervergrendeling met afstandsbediening toe. 

Vanaf het Professional-niveau is het veiligheidssysteem Toyota Safety Sense (onder meer botspreventie, rijstrookassistentie en verkeersbordherkenning) standaard. Daarnaast kent dit niveau lichtmetalen wielen en all-terrain banden, het Toyota Touch-audiosysteem met DAB+, cruise control, parkeercamera, luxe voorstoelen en meer. De topversie Executive heeft Climate Control, led-koplampen met automatische hoogteverstelling, lederen stoelbekleding, het navigatiesysteem Go en Smart Entry met een startknop.