Subaru heeft de BRZ vernieuwd en van extra vermogen voorzien. De sportcoupé heeft nu 207 pk en komt rond de jaarwisseling naar Nederland.

De Subaru BRZ is aangescherpt. Nieuwe veren en dempers en een dikkere stabilisatorstang achter zorgen voor een sportiever weggedrag, terwijl het comfort er ook nog op vooruit is gegaan. Subaru heeft daarnaast verstevigingen in de carrosserie aangebracht, die zorgen voor een betere stijfheid.

De 2.0 boxermotor is herzien, onder andere de kleppen en cilinderkoppen zijn gewijzigd. Het levert 7 pk meer vermogen op, waarmee het totaal op 207 pk komt. Het koppel is met 6 Nm gestegen naar 211 Nm.

De uiterlijke wijzigingen omvatten onder andere een nieuwe voorbumper, koplampen die nu helemaal uit leds bestaan en een vernieuwde achterspoiler, die deels in hoogglans zwart is uitgevoerd. Verder zijn er nieuwe tienspaaks, 17 inch wielen en is het interieur verfraaid met nieuwe afwerkingsmaterialen. Als optie is er een deels digitaal instrumentarium verkrijgbaar.

Nieuw is het Performance Package, waarmee de BRZ nog meer geschikt is voor het sportieve werk. Grotere remmen, andere schokdempers en zwarte, 17 inch wielen tillen de techniek en uitstraling naar een nog hoger niveau.

De vernieuwde Subaru BRZ staat waarschijnlijk rond de jaarwisseling bij de dealers, de prijzen zijn nog niet bekend.