Het is alweer 30 jaar geleden dat BMW de M3 introduceerde. Dat wordt nu gevierd met het jubileummodel 30 Years M3. Het standaard aanwezige Competition Package zorgt voor meer power, aerodynamica en accessoires.

In de zomer van 1986 werd het eerste koopcontract ooit getekend voor een BMW M3. Precies 30 jaar later verschijnt de jubileumeditie '30 Years M3'. De speciale editie blijft wereldwijd beperkt tot 500 stuks, een genummerde strip van carbon in het instrumentenpaneel vertelt met welk exemplaar je precies te maken hebt. 

De eerste generatie BMW M3 was niet zomaar een sportieve uitvoering van de 3 Serie. Het was een van de eerste massa-geproduceerde modellen die volwaardig getransformeerd werd tot een performance-car die geschikt was voor alledaags gebruik. Dat karakter wil BMW uitdrukken in het jubileummodel. 

Competition Package

Daarom voorziet het de speciale M3 standaard van het Competition Package. Dat voegt 19 pk aan het vermogen toe, tot een totale kracht van 450 paarden. Het pakket voorziet in de adaptieve M-ophanging en in geoptimaliseerde vering, dempers, stabilisatoren, het Active M-differentieel achter en in Dynamic Stability Control. Deze maatregelen draagt bij aan de dynamische rijeigenschappen waar BMW M om bekendstaat. Met de standaard 6-handbak sprint de limited edition M3 in circa 4 seconden vanuit stilstand naar de 100 km/u.

BMW M3 '30 Years M3'

Een lakkleur die 30 jaar geleden voor de M3 verkrijgbaar was is opnieuw gekozen voor de 30 Years M3: Macao Blue metallic. De auto staat op 20 inch lichtmetalen wielen met 666 M-sterspaak design. Het exterieur wordt verfraaid met de Individual High Gloss Shadow Line dat onder meer zwart chromen sierstukken toevoegt aan de M-sportuitlaat met het karakteristieke, zware geluid. 

De M-sportstoelen zijn standaard bekleed met Merino-leder in de kleuren zwart en Fjord-blauw. Natuurlijk zijn diverse extra of alternatieve opties leverbaar. Voor de M3 '30 Years M3' met Competition Package gaat BMW in Duitsland 10.000 euro meerprijs vragen; de Nederlandse prijs is nog niet bekend.