Hier is de vernieuwde Opel Zafira! Met een nieuwe neus, minder knoppen op het dashboard en een nieuwe naam, want de toevoeging Tourer is weer verdwenen.

De Opel Zafira Tourer heet weer gewoon Zafira. Opel heeft het vernieuwde model zojuist onthuld. De gewijzigde voorkant heeft een sportievere uitstraling dan voorheen, dankzij de nieuwe grille, nieuwe bumper en nieuwe koplampen die zorgen voor een heel nieuwe aanblik. Met de nieuwe, adaptieve led-koplampen wordt de uitstraling letterlijk en figuurlijk nog beter. Nieuwe lichtmetalen wielen en iets gewijzigde achterlichten zijn ook onderdeel van de facelift.

Opel is het interieur niet vergeten, het dashboard is deels opnieuw getekend en heeft nu aanzienlijk minder knoppen dan voorheen. Het beeldscherm van het infotainmentsysteem zit niet langer ‘onder een dakje’ bovenaan het dashboard, maar is opgenomen in de middenconsole. Het systeem zelf kreeg ook een upgrade en is voorzien van de nieuwste hard- en software. Dat betekent dat vergaande smartphone-integratie en een wifi-hotspot nu tot de mogelijkheden behoren.

Opel geeft nog geen details vrij over de motoren van de vernieuwde Zafira, dus we verwachten weinig wijzigingen. Dat betekent dat er motoren met vermogens van 120 tot 200 pk beschikbaar zijn. Bijzonder is dat Opel naast benzine- en dieselversie ook uitvoeringen op aardgas en LPG aanbiedt.

De vernieuwde Zafira komt later dit jaar op de markt, de prijzen zijn nog niet bekend.