Het merk Fisker is terug met de volledig elektrisch aangedreven auto EMotion. Dit model heeft innovatieve grafeenbatterijen, waardoor de actieradius ruim 640 kilometer bedraagt.

Fisker is terug met een nieuw model, EMotion genaamd. Deze auto is volledig elektrisch aangedreven en heeft innovatieve, bijna experimentele batterijtechniek aan boord. De zogenaamde grafeen-batterijen zijn namelijk zeer veelbelovend, maar worden nog niet op grote schaal toegepast. Grafeen bestaat uit een laag van koolstofatomen en is niet alleen een snelle halfgeleider, maar ook een zeer sterk materiaal.

De EMotion haalt met deze accu’s een theoretisch bereik van 643 kilometer. Ook is een topsnelheid van 260 km/u mogelijk. Fisker belooft ook dat de auto beschikt over zelfrijdende technieken, maar technische details ontbreken nog.

Het ontwerp van de EMotion heeft wel iets weg van dat van de Karma, het model dat Fisker voor zijn doorstart verkocht. De rechten van die auto zijn nu in handen van het bedrijf Karma Automotive, dat dus niets te maken heeft met Fisker Inc. Fisker wil het nieuwe model vanaf halverwege volgend jaar gaan produceren. De EMotion moet uiteindelijk ook naar Europa komen.