Kia toont op de Sema tuningshow zijn visie op de zelfrijdende auto, onder andere met omgebouwde versies van de Soul en Niro.

Bij de Sema tuningshow die elk jaar in Las Vegas wordt gehouden draait het vooral om spoilers en pk’s. Kia grijpt de beurs aan om zijn visie op autonoom rijden te tonen. Uiteraard wel met een knipoog, want het showgehalte moet er niet teveel onder lijden.

Het merk laat in Las Vegas onder andere de Soul First Class (foto 1 en 2) zien, die is ontworpen voor zakenlui. Omdat ook deze Soul helemaal zelf rijdt, zijn de stoelen omgedraaid zodat de inzittenden naar een 40 inch beeldscherm kunnen kijken. Beide passagiers hebben daarnaast de beschikking over een tablet, waarmee ze de functies in de auto kunnen bedienen.  

Kia Niro Triathlon

De Niro Triathlon is gemaakt voor atleten. Ook deze aangepaste Niro rijdt autonoom en laat wielrenners na een lange dag inspanning ontspannen in de auto. Het laatste deel van het dak ontbreekt, zodat er ruimte is voor een fietsrek. De speciale Niro kan ook meerijden met wielrenners en route- en prestatiegegevens tonen op een scherm aan de achterkant. Speciale led-verlichting op de auto helpt voor een beter zicht bij wielrennen in het donker. In de Niro Triathlon is ruimte voor reserve-onderdelen, helmen, kleding en zelfs een mobiele douche.