Volkswagen gaat de vernieuwde Cross Up! ook leveren met de nieuwe 1.0 TSI turbomotor. De stoere Up! komt begin 2017 naar Nederland.

Volkswagen maakt bekend dat de vernieuwde Cross Up! ook met de nieuwe, 90 pk sterke 1.0 TSI benzinemotor geleverd gaat worden. De Cross Up! heeft net als de andere Up!-uitvoeringen een subtiele make-over ondergaan. De vernieuwde Cross Up! stond al op de autosalon van Genève in maart (foto 2), maar sneeuwde daar enigszins onder door het vele nieuws.

Volkswagen brengt de vernieuwde Cross Up! begin volgend jaar naar Nederland. Hoewel het design licht gewijzigd is, bleef het recept hetzelfde: speciale voor- en achterbumpers, 15 millimeter meer bodemspeling, beschermingsranden bij de wielkasten en specifieke 16 inch lichtmetalen wielen. Het interieur is aangekleed met een onderscheidend dashboardpaneel, speciale stoelbekleding en oranje sfeerverlichting.

Naast de 1.0 TSI met 90 pk wordt de Cross Up! ook leverbaar met de 75 pk sterke 1.0 MPI zonder turbo. De prijzen worden binnenkort bekend gemaakt.