Opel wacht bij de volgende generatie Insignia niet tot na de facelift met de introductie van de Country Tourer. De stoerste variant komt bijna tegelijkertijd met de andere versies op de markt.

Opel brengt de nieuwe generatie Insignia in drie smaken op de markt: Grand Sport, Sports Tourer en Country Tourer. Die laatste komt al snel na de onthulling van de andere twee versies. Opel belooft dat alle drie de Insignia-varianten in 2017 het levenslicht zien, te beginnen met de hatchback (foto 1). Die krijgt de toevoeging Grand Sport en wordt op de autosalon van Genève in maart voor het eerst getoond.

Daarna volgt de Sports Tourer, de stationwagon-uitvoering. Die krijgt volgens Opel een aanzienlijk grotere kofferbak dan het huidige model en biedt bovendien meer ruimte op de achterbank. Alle Insignia’s hebben een design dat is geïnspireerd op de Monza Concept uit 2013 (foto 2) en een ‘dynamisch rijgedrag’.

De Country Tourer komt als laatst, maar nog wel nog volgend jaar. Bij de huidige generatie Insignia werd de Country Tourer pas na 5 jaar aan het assortiment toegevoegd. De ‘off-road’-uitvoering heeft altijd vierwielaandrijving, bij andere versies wordt dit als optie verkrijgbaar.