Tesla Superchargers

Het gebruik van het snellaadnetwerk van Tesla is na 1 januari niet meer voor alle Tesla-bezitters gratis. Eerder werd al bekend dat toekomstige Model 3-eigenaren voor het opladen moeten gaan betalen, nu maakt Tesla bekend dat ook kopers van de andere modellen straks niet meer (helemaal) gratis gebruik kunnen maken van de superchargers.

De proefperiode van de Tesla Superchargers is voorbij. Gebruik van het snellaadnetwerk, dat inmiddels een groot deel van Europa dekt, is voor nieuwe Tesla-klanten na 1 januari niet meer gratis. Voor bestaande Tesla-eigenaren verandert er niks, zij kunnen onbeperkt en gratis gebruik blijven maken van de superladers.

Nieuwe klanten mogen straks nog 400 kWh gratis laden, dat is goed voor zo’n 1.600 elektrische kilometers. Daarna vraagt Tesla een vergoeding. Hoe hoog die precies is, maakt het merk later bekend maar Tesla belooft wel dat het goedkoper is dan het tanken van brandstof voor een vergelijkbare auto. Ook belooft Tesla dat er geen winstoogmerk is, alle verdiensten worden geïnvesteerd in de uitbreiding van het netwerk.

Dat is hard nodig, want als in 2018 de Model 3 op de markt komt dan breidt het aantal Tesla-rijders snel uit. Tesla maakte eerder al bekend dat alle Model 3-klanten moeten gaan betalen voor het gebruik van de Superchargers.