Opel laat alvast de koplampen zien van de nieuwe generatie Insignia. Ze zijn voorzien van nieuwe led-techniek, waarmee de lichtbundel tot 400 meter ver reikt.

Opel bouwt de spanning op in aanloop naar de onthulling van de nieuwe generatie Insignia. Het merk laat nu alvast een koplamp van het nieuwe model zien. Nieuwe led-techniek zorgt voor een beter zicht, de lichtbundel kan tot 400 meter ver schijnen. Opel monteert zestien leds per koplamp, waarvan de lichtintensiteit afhankelijk van de stuuruitslag verandert.

Opel meldt nogmaals, net als bij eerdere aankondigingen van de nieuwe Insignia, dat het design sterk geïnspireerd is op dat van de Monza Concept uit 2013. Dat geldt dus ook voor de koplampen, waarbij het volgens Opel een hele uitdaging was om de techniek in de relatief smalle lichtunits te krijgen.

De nieuwe Insignia komt in drie varianten op de markt: als vijfdeurs Grand Sport, stationwagon Sports Tourer en de stoere versie Country Tourer. De sedan keert niet terug. Opel onthult de nieuwe Insignia begin volgend jaar.