Porsche breidt het assortiment van de Panamera uit met een nieuwe instapmotor, een 330 pk sterke V6. Daarnaast voegt het merk de verlengde uitvoering met 15 centimeter meer wielbasis toe.

Twee nieuwtjes voor de Porsche Panamera. Porsche maakt het model bereikbaarder door een nieuwe motor aan de onderkant van het assortiment toe te voegen. De 3.0 V6-motor is dezelfde als in de sterkere versies van de Panamera, maar dan met minder vermogen. Met 330 pk valt er overigens weinig te klagen, bovendien is het 20 pk meer dan het instapmodel van de vorige generatie Panamera had. De vanafprijs zakt met de komst van de nieuwe uitvoering naar 108.000 euro. Wil je vierwielaandrijving? Dan komt er 6.000 euro bij.

Het tweede nieuwtje is de verlengde uitvoering, die de naam Executive draagt. De wielbasis is 15 centimeter langer, wat zorgt voor meer ruimte op de achterbank. Porsche voorziet het model ook standaard van extra luxe, zoals elektrisch verstelbare en verwarmbare stoelen achterin, zonneschermen en adaptieve luchtvering met elektronisch geregelde demping. Nieuwe opties zijn onder andere airconditioning met vier klimaatzones en een grote middenconsole achter, met geïntegreerde vouwtafels. Met het nieuwe Porsche Rear Seat Entertainment maak je de Panamera Executive helemaal af, dan beschikken de passagiers achterin over 10,1 inch beeldschermen, die bovendien uitneembaar zijn en los als tablet te gebruiken.

Porsche levert de Panamera Executive met alle benzinemotoren en als hybride. De prijzen beginnen bij 125.200 euro voor de Panamera 4 Executive. Daarmee bedraagt de meerprijs ten opzichte van de normale versie zo’n 11.000 euro. Het assortiment loopt door tot de 207.700 euro kostende Panamera Turbo Executive met 550 pk.

De nieuwe Panamera-versies komen in de loop van volgend jaar op de markt, bestellen kan nu al.