Mercedes-Maybach heeft de S-Klasse Cabriolet onder handen genomen. Het model komt in een gelimiteerde oplage op de markt.

Mercedes-Maybach neemt na de S-Klasse Limousine de Cabriolet onder handen. De Maybch-uitvoering van de S-Klasse Cabriolet is nóg exclusiever dan de andere Maybach-varianten. Letterlijk, want er worden namelijk slechts 300 exemplaren gebouwd van de Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet.  

De type-aanduiding suggereert al dat er een twaalfcilindermotor onder de motorkap ligt, maar er is meer. De motor in de S 650 is krachtiger dan die Mercedes-Benz in de S 600 Limousine levert. Die V12 levert al 530 pk, dus reken voor de 650 op zo’n 570 pk. Daarmee moet een acceleratie van 0 naar 100 km/u in minder dan 5 seconden mogelijk zijn.

Uiteraard is de Maybach S650 Cabriolet aangekleed met luxe opties, zoals de mooiste lederen bekleding, comfortstoelen en een nog mooiere afwerking van het dashboard. Aan de buitenkant zijn er subtiele chromen elementen, waarmee de Maybach-uitvoering zich onderscheidt van de overige S-Klasse’s Cabriolet.

Mercedes-Benz onthult de nieuwe Maybach-uitvoering op de autoshow van Los Angeles, die later deze week van start gaat.