Jaguar heeft de I-Pace Concept onthuld. Dat is een zeer serieuze voorbode van een elektrische SUV die in 2018 op de markt komt.

Hoe ziet een elektrische Jaguar eruit? Het antwoord krijgen we vandaag, in de vorm van de I-Pace Concept. Zoals de naam al zegt, het is nog een studiemodel maar Jaguar brengt deze auto in 2018 in nagenoeg ongewijzigde vorm op de markt. Eind volgend jaar krijgen we de productieversie voor het eerst te zien.

De I-Pace maakt gebruik van een nieuwe voertuigarchitectuur, speciaal voor elektrische auto’s. De lithium-ion batterijen, die door Jaguar zelf zijn ontwikkeld, zijn in de bodem verwerkt. Dat zorgt voor een laag zwaartepunt en dus voor Jaguar-waardige rij-eigenschappen. Het 90 kWh-accupakket is goed voor een actieradius van meer dan 500 kilometer en via de snellaadfunctie kan de I-Pace in 90 minuten voor 80 procent worden opgeladen.

De SUV heeft twee elektromotoren, elk met 147 kW (200 pk) vermogen en 350 Nm koppel. Een motor zit op de vooras gemonteerd en de andere op achteras, en dus wordt de I-Pace op vier wielen aangedreven. Het systeemvermogen van 400 pk is goed voor een 0-100 km/u sprintje in slechts 4 seconden.

De 4,68 meter lange SUV zit qua formaat onder de F-Pace maar heeft meer binnenruimte. Door het slimme ontwerp – volgens het cab-forward-principe – heeft de I-Pace een wielbasis van bijna 3 meter. De knieruimte achterin is te vergelijken met die van de Jaguar XJ. In het interieur zijn mooie materialen verwerkt, zoals hout, leder en alcantara. Fraaie patronen en vormen kleden het dashboard en het meubilair verder aan. De bediening gaat in de I-Pace vooral via het aanraakscherm, maar er zijn ook enkele knoppen ter ondersteuning. Het instrumentarium is volledig digitaal.

De Jaguar I-Pace Concept maakt zijn debuut op de autoshow van Los Angeles deze week.

Update: nu met heel veel foto's.