Mazda heeft in Los Angeles de nieuwe CX-5 gepresenteerd. Het nieuwe model doet alles weer een beetje beter dan zijn succesvolle voorganger.

Never change a winning team. De nieuwe Mazda CX-5 borduurt voort op het huidige model. Geef de ontwerpers en engineers bij Mazda eens ongelijk, de CX-5 is het meest succesvolle model van Mazda in Europa. De techniek van de nieuwe CX-5 is grotendeels hetzelfde als die van het huidige model en ook het uiterlijk van de nieuwe SUV vertoont overeenkomsten. De nieuwe kleur Soul Red Crystal die je op de foto's ziet geeft het ontwerp letterlijk extra kleur.

Het interieur is stiller en de afwerking is verbeterd, net als de materialen die zijn gebruikt voor het dashboard. Nieuwe opties zijn onder andere een head-up display en een elektrisch bedienbare achterklep. Ook nieuw is G-Vectoring Control, dat eerder dit jaar in de Mazda 3 debuteerde en zorgt voor een natuurlijker bochtgedrag.

In Europa gaat Mazda de CX-5 leveren met de 165 pk sterke 2.0 Skyactiv-G en de 192 pk sterke 2.5 Skyactiv-G benzinemotoren, naast de bekende 2.2 Skyactiv-D dieselmotor.

Meer informatie over de nieuwe CX-5 volgt in aanloop naar de marktintroductie, in het tweede kwartaal van 2017. 

Update: meer foto's toegevoegd.