Alle huidige modellen van McLaren ten spijt, de F1 uit de jaren ’90 is nog steeds met afstand de meest legendarische auto van het merk. Het nieuwe project van McLaren, onder de codenaam BP23, moet daar verandering in brengen.

McLaren komt met een spirituele opvolger van de legendarische F1. Het merk kondigt aan dat er in 2019 een auto op de markt komt in de geest van dat model. De ontwikkeling van ‘Project BP23’ is inmiddels gestart, alle 106 beschikbare exemplaren zijn al onder voorbehoud verkocht. Waarom 106? Omdat McLaren exact zoveel exemplaren bouwde van de F1 (foto 2) in de jaren ’90. De gelimiteerde supercar krijgt een hybride aandrijving.

McLaren noemt de auto een Hyper-GT, omdat het model geen hardcore sportwagen wordt maar een supercar die geschikt is voor lange afstanden. Net als in de F1 zijn er drie zitplaatsen, de bestuurderstoel centraal voorin met schuin erachter plaats voor de twee passagiers. Vleugeldeuren geven de gelukkige bestuurder en zijn passagiers toegang tot de auto.

Alle auto’s worden naar wens van de klant samengesteld. Dat is mogelijk omdat de supercar door MSO – McLaren Special Operations – wordt gebouwd. Bijzonder is dat alle knoppen en dashboarddelen specifiek voor deze auto worden ontworpen. McLaren zal dus geen onderdelen gebruiken uit z’n andere modellen.