Nieuwe SUV's Opel

Opel heeft de naam bekend gemaakt van de tweede SUV die merk volgend jaar introduceert: Grandland X. In de tweede helft van 2017 wordt de auto gepresenteerd.

Opel breidt zijn assortiment volgend jaar uit met twee SUV’s. Van die eerste maakte het merk de naam eerder al bekend, nu volgt die van het tweede model. Die gaat Grandland X heten. De naam is duidelijk verwant aan Crossland X, het andere nieuwe model. Dat is niet toevallig, Opel kondigt de Grandland X namelijk aan als ‘de grotere broer’.

Toch is er wel duidelijk een verschil. De Crossland X is een compact model, dat je min of meer als opvolger van de Meriva kunt zien – of als praktisch alternatief voor de Mokka X. De Grandland X is een SUV in het C-segment en heeft dus de binnenruimte en wagenlengte van de Astra.

Opel belooft dat de Grandland X een ‘stoer en elegant’ ontwerp krijgt: “Onze nieuwe crossover oogt fantastisch en zal meer mensen warm maken voor het merk Opel”, aldus Tina Müller, CMO van Opel. Op het gebied van actieve veiligheid en multimedia zal het nieuwe model hoog inzetten en profiteren van de techniek die Opel op de volgende generatie Insignia introduceert.

De Grandland X wordt in de tweede helft van 2017 onthuld, de Crossland X ziet in de eerste helft van volgend jaar het levenslicht.