Ford Fiesta

Ford trekt op 29 november het doek af van de nieuwe Fiesta. In de loop van volgend jaar komt de auto naar Nederland.

Volgende week weten we hoe de nieuwe Ford Fiesta eruitziet. Het merk onthult de auto op 29 november in Keulen. Dat is ook de plaats waar het model grotendeels is ontwikkeld. De nieuwe generatie Fiesta wordt groter en luxer dan het huidige model, ook om meer afstand met de betaalbare Ka+ te creëren.

Het design wordt verder aangescherpt, met meer dynamische lijnen dan nu maar de auto blijft herkenbaar als Fiesta. De nieuwe Fiesta gebruikt het platform van het huidige model, maar de wielophanging en andere onderdelen zijn doorontwikkeld voor nóg betere rij-eigenschappen. Het motoraanbod zal bestaan uit de prijswinnende 1.0 Ecoboost benzinemotor in verschillende vermogensvarianten en de bekende 1.5 TDCi diesel. Later verschijnt er ook een ST-uitvoering met de nieuwe 1.5 Ecoboost-motor.

Ford zet vooral in het interieur van de nieuwe Fiesta flinke stappen vooruit. Verfijndere materialen en afwerking en het nieuwe Sync3 multimediasysteem zorgen voor een flinke upgrade. Ook krijgt het nieuwe model de beschikking over rijhulpsystemen uit de duurdere modellen van Ford.