Maserati Alfieri Concept

Maserati zou serieuze plannen hebben om de Alfieri niet alleen met een krachtige V6-turbomotor uit te rusten, maar ook met een elektrische aandrijflijn.

De Alfieri staat op de nominatie om de eerste elektrische Maserati ooit te worden. Volgens Autocar heeft het merk bevestigd dat er van deze sportcoupé een elektrische versie komt. Die zou in 2020 op de markt moeten komen.

Maserati onthulde op de autosalon van Genève in 2014 de fraaie Alfieri, een studiemodel dat de directe voorbode is van een compacte coupé van het merk. De concept car was nog uitgerust met de V8-motor uit de GranTurismo, maar Maserati maakte kort daarna bekend dat het productiemodel een zuinigere V6 twinturbomotor krijgt - met vermogens van 410 tot 520 pk. De Alfieri krijgt een heel nieuw chassis, dat geschikt is voor de toepassing van een elektrische aandrijflijn met accu's.

Het is niet de eerste keer dat er geruchten gaan over de komst van een elektrische Alfieri. Eerder dit jaar hintte CEO Sergio Marchionne van Fiat Chrysler Automobiles, waar Maserati onder valt, dat er van de Alfieri een elektrische versie zou kunnen komen.