Als in februari de nieuwe BMW 5 Serie de weg op gaat bieden de dealers direct al M Performance-onderdelen en -kits voor de sedan aan. BMW vertelt alvast wat we kunnen verwachten.

De BMW M Performance-reeks bestaat uit originele BMW 'after-sales' accessoires, waarmee de fabrieksgarantie van je BMW gewoon blijft bestaan. De producten verfraaien je auto niet alleen, vele M Performance-onderdelen dragen ook bij aan betere rij-eigenschappen of extra vermogen. Hieronder volgt een bloemlezing van de belangrijkste artikelen uit de reeks die BMW nu presenteert voor de nieuwe generatie 5 Serie sedan. Deze zullen ofwel direct bij de 5 Serie-introductie (februari) te koop zijn, of anders in de zomer van 2017.

Extra power

De BMW M Performance Power and Sound Kit voegt 34 pk extra vermogen en 50 Nm koppel toe aan de zescilindermodellen 540i en 540i xDrive. Het totale aantal paardekrachten (360) en newtonmeters (500) beïnvloeden volgens BMW het verbruik of de uitstoot niet maar vergroten wél de sprint- en trekcapaciteit. Later verschijnt een M Performance Power Kit voor de 530d en 530d xDrive, die daarmee 292 pk en 650 Nm ter beschikking hebben. 

Geluid

Eerstgenoemde powerkit beschikt over een dempingssysteem. De M Performance Silencer is ook los te bestellen, voor de 530i en 540i (xDrive)-uitvoeringen, evenals een M Performance Exhaust System Active Sound voor de dieselversies. Het Duitse bedrijf zorgt daarbij voor trapezoïdevormige of ronde uitlaatsierstukken in chroom of carbon.

BMW 5 Serie met M Performance-onderdelen

Aerodynamica 

Voor een betere stroomlijning biedt het assortiment specifieke onderdelen die het M Sports Pack of het M Aerodynamics Pack aanvullen. Denk dan aan zaken als een achterspoiler. De aerodynamica-reeks biedt verder verfraaiingen als zijstrepen en spiegelkappen in carbon. 

Cockpit

Het M Performance Sports Steering Wheel is niet alleen sportief. Als jouw 5 Serie een 8-traps Steptronic-transmissie heeft komt dit stuurwiel met schakelflippers. Het M Performance-assortiment voor de 5 Serie sedan wordt afgerond met een remsysteem en lichtmetalen wielen.