Schets Volkswagen Arteon

Sinds het verdwijnen van de Phaeton en CC zit Volkswagen zonder vlaggenschip. De Arteon, die volgend jaar op de autosalon van Genève wordt onthuld, brengt daar verandering in.

Volkswagen kondigt zijn nieuwe topmodel Arteon aan. Het is de eerste auto die de nieuwe ontwerptaal van het merk gaat dragen. Volgens Volkswagen krijgt de auto een indrukwekkend voorkomen, met een brede grille en ‘3d-koplampen’. Frameloze portieren en de coupé-daklijn moeten de uitstraling van de auto verder versterken. Volkswagen belooft dat de Arteon ondanks zijn aansprekende design zeer praktisch in gebruik zal zijn, onder andere door de grote achterklep.  

De Arteon kun je zien als de opvolger van de CC, die op de vorige generatie Passat is gebaseerd. Volkswagen zet het nieuwe model hoger in de markt, in het zogenaamde E-segment waar modellen als de Audi A6 en BMW 5 Serie opereren.

Volkswagen onthult de Arteon in maart op de autosalon van Genève. De schets die het merk nu publiceert geeft alvast een idee van het ontwerp. Dat doet ook het Sport Coupé Concept GTE-studiemodel uit 2015. In de zomer van 2017 verschijnt de Arteon op de markt.