De Kia GT is stiekem op de foto gezet en gaat nu het internet over. Het nieuwe model heeft veel weg van de Optima, maar is op belangrijke punten anders.

Kia heeft de GT Concept uit 2011 tot productiemodel ontwikkeld. Dat de auto zou komen was al bekend en nu hebben we ook beeld. Veel van de GT Concept (foto 2 en 3) is behouden gebleven, inclusief de smalle strook die doorloopt vanuit de achterlichten.

De GT heeft veel overeenkomsten met de Optima, iets dat vooral opvalt door de coupé-achtige daklijn en de chromen strip die de zijruiten met de achterruit verbindt. De GT heeft echter een veel krachtiger vormgegeven voorkant, met aangezette luchtinlaten en sportiever ogende koplampen. De luchtinlaten op de motorkap en in het voorscherm moeten het sportieve karakter verder benadrukken. De motorkap lijkt veel langer dan die van de Optima, waardoor de GT sportievere verhoudingen heeft. Dat komt ook doordat de derde zijruit in het achterportier is opgenomen, bij de Optima zit die naast het portier.

Met welke motoren de GT leverbaar wordt is nog niet bekend, maar we verwachten in ieder geval de nieuwe 2.0 T-GDI benzinemotor met 245 pk. Overigens heeft Kia de naam GT nog niet bevestigd, volgens kia-world.net, waar de fabrieksfoto werd geplaatst, gaat de auto in Zuid Korea G8 heten. Die naam zal in Europa in ieder geval níet gevoerd gaan worden.