Ford geeft alle informatie vrij over de nieuwe generatie Fiesta. De highlights: meer comfort, meer ruimte en nieuwe rijhulpsystemen.

Eerst kwam er een foto, toen de eerste informatie en nu krijgen we de rest. Alles wat je wil weten over de nieuwe Ford Fiesta lees je hier. En we hebben een verzameling nieuwe foto's.

7 centimeter langer

De nieuwe Fiesta komt wederom als drie- en vijfdeurs en is in de lengte ruim 7 centimeter gegroeid tot net iets meer dan 4 meter. Uiteraard profiteren de achterpassagiers van de extra lengte, ze hebben 16 mm meer beenruimte. Voorin zien de bestuurder en passagiers een dashboard dat ten opzichte van het huidige model is opgewaardeerd met mooiere materialen en een strakkere vormgeving met minder knoppen. Bovenaan de middenconsole prijkt een nieuw hogeresolutiescherm, dat in drie formaten is te krijgen: 4,2, 6,5 en 8 inch. Fords Sync3 multimediasysteem ondersteunt Apple Carplay en Android Auto, voor een optimale integratie van smartphones. Het systeem is optioneel uit te breiden met het nieuwe B&O-audiosysteem met een vermogen van 675 Watt.

De stijvere structuur van het nieuwe model zorgt voor minder trillingen en geluid binnenin de auto. Optioneel is de Fiesta te voorzien van een tweedelig, glazen schuifdak. Uiteraard krijgt het nieuwe model de beschikking over moderne rijhulpsystemen, zoals botsdetectie met voetgangersherkenning, een verder verbeterd inparkeersysteem, verkeersbordenlezer en intelligente verlichting. Camera’s, sensoren en radars zorgen voor 360 graden zicht om de auto.

Ford Fiesta

Drie motoren

Ford kondigt drie verschillende motoren aan voor de Fiesta. De instapmotor is een 1.1 benzinemotor zonder turbo en gekoppeld aan een vijfversnellingsbak. Deze motor is er met 70 en 85 pk. Een stapje hoger staat de bekende 1.0 Ecoboost, in de smaken 100, 125 en 140 pk. Die eerste is ook te combineren met een zestraps automaat, standaard zijn alle Ecoboost-uitvoeringen voorzien van een nieuwe handgeschakelde versnellingsbak met zes verzetten. Het dieselaanbod bestaat uit twee vermogensversies van de 1.5 TDCi: 85 en 120 pk.

Zoals Ford eerder al aankondigde komt de Fiesta beschikbaar in vier verschillende uitvoeringen. De gewone Fiesta is er als Trend en luxe Titanium. De Vignale-uitvoering is onder andere te herkennen aan de gepolijste, 18 inch wielen, specifieke grille en stoelen met gewatteerde lederen bekleding en stiksels in zeshoekig patroon. De ST Line kennen we van de huidige Fiesta, een sportonderstel, sideskirts, sportstoelen en andere sportieve opties zijn de onderscheidende elementen. Helemaal nieuw is de Fiesta Active, met grotere bodemspeling, dakbalken en beschermingsranden onderaan de carrosserie.

De nieuwe Fiesta komt in de zomer van 2017 op de Nederlandse markt. De prijzen zijn nog niet bekend.