Seat Ateca X-Perience

Seat heeft de aftrap gegeven voor een groot modeloffensief. Naast de nieuwe Ateca komt nog een SUV, die Arona gaat heten.

Seat heeft deze week op de autosalon van Parijs modeljaar 2017 ingeluid. Dat 'wordt een heel speciaal Seat-jaar', aldus president Luca de Meo: het jaar van het grootste modeloffensief ooit van het merk. Volgend jaar zal de Seat Leon een update krijgen en de populaire Ibiza wordt geheel vernieuwd. 

Maar het belangrijkste nieuws vormt de nieuwe SUV Seat Arona, die naast de dit jaar geïntroduceerde Ateca in het assortiment wordt opgenomen. Hoewel nog niets bekend is over de nieuwkomer liet het merk eerder weten dat een compacte SUV hoog op de prioriteitenlijst staat. De nu onthulde naam Arona verwijst, volgens goede Seat-gewoonte, naar een Spaanse locatie: het gelijknamige stadje op Tenerife, op de Canarische Eilanden. 

Wij dromen ervan om van Seat een merk te maken dat de makkelijkste mobiliteitservaring biedt

Tijdens de presentatie in Parijs showde Seat de bij dit artikel afgebeelde Ateca X-Perience, als 'offroad-versie van Seats eerste SUV'. Daarnaast liet Seat weten zich gereed te maken voor zaken als elektrificatie en nieuwe mobiliteitsdiensten. Het merk ziet 'de verbonden auto' als basis en zet in op digitaisering en connectiviteit. "Wij dromen ervan om van Seat een merk te maken dat de makkelijkste mobiliteitservaring biedt in een snel veranderende omgeving."