Ferrari komt met zeventig speciale uitvoeringen, gebaseerd op historische straat- en raceauto’s van het merk. De eerste exemplaren zijn op dit moment te zien op de autosalon van Parijs.

Ferrari blaast volgend jaar zeventig kaarsjes uit en viert dat op verschillende manieren. Eén daarvan is dat het merk met zeventig speciale uitvoeringen komt, die zijn gebaseerd op bijzondere race- of straat Ferrari’s uit het zeventigjarig bestaan van het merk. Op de autosalon van Parijs toont Ferrari op dit moment de eerste vijf. De auto’s zijn van binnen en buiten aangekleed met bijzondere, unieke details.

De F12 Berlinetta ‘The Stirling’ ontleent zijn aankleding aan de 250 GT Berlinetta uit 1961, die werd bestuurd door de beroemde coureur Stirling Moss en de Tourist Trophy won in dat jaar. De ‘livery’ van de 488 GTB ‘The Schumacher’ is eveneens gebaseerd op een race-auto, namelijk de F2003 Formule 1-auto waarmee Michael Schumacher kampioen werd.

‘The Steve McQueen’ is een California T en vernoemd naar de acteur die in 1963 van zijn vrouw een speciale 250 GT Berlinetta Lusso kreeg. De meest opvallende van de eerste vijf speciale feest-versies is de 488 Spider ‘The Green Jewel’, uitgevoerd zoals de 365 P2 race-auto’s uit 1965, van het Britse David Piper Racing Team. Ferrari toont daarnaast ook nog een witte Spider, geïnspireerd op de 375 MM Pinin Farina uit 1951.