Lotus komt met de derde en laatste feesteditie ter ere van het vijftigjarig bestaan van de Lotus-fabriek in het Britse Hethel. Bij de Exige 350 Special Edition draait het vooral om gewichtsbesparing.

Na de Evora 400 Hethel Edition en Elise 250 Special Edition komt Lotus met de Exige 350 Special Edition, ter ere van de vijftigste verjaardag van de Lotus-fabriek in Hethel. De Exige 350 Special Edition is gebaseerd op de Exige Sport 350, maar weegt 26 kilogram minder dan dat model.

De gewichtsbesparing zit ‘m vooral in het gebruik van een lithium-ion-accu (10 kilogram), maar ook de koolstofvezel sportstoelen (6 kilogram) en het remsysteem en speciale lichtmetalen wielen (beide 5 kilogram) dragen bij aan een lager gewicht. De Exige weegt nu 1.099 kilogram. Voor de prestaties maakt het niet veel, de Special Edition accelereert net als de auto waarop hij gebaseerd is in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u. De 3.5 V6-motor levert onveranderd 345 pk vermogen en 400 Nm koppel, de motor is gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak.

Aan de buitenkant is de Exige 350 Special Edition te herkennen aan de motorkap die ook op de Exige 360 Cup is te vinden. Binnenin bekleed Lotus de stoelen met leder of alcantara. De Exige 350 Special Edition is leverbaar in vier kleuren, de striping is optioneel. Lotus bouwt vijftig exemplaren van deze speciale uitvoering volgens het principe ‘wie het eerst komt, wie eerst maalt’. De Nederlandse prijs is nog niet bekend.