Volkswagen Golf blijft een van populairste occasions

In het derde kwartaal van 2016 zijn er opnieuw meer occasions verkocht in Nederland ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2015. De Volkswagen Polo wisselde het vaakst van eigenaar.

Autobedrijven verkochten in het derde kwartaal 273.204 occasions aan consumenten. Dat is een stijging van 4,6 procent ten opzichte van vorig jaar, blijkt uit cijfers van VWE. Net als bij nieuwe auto’s zijn het vooral de kleine modellen die het goed doen. Zo stegen de verkopen van de Renault Twingo met zo’n 10 procent. Daarmee staat het model op de vijfde plaats van populairste occasions, na de Volkswagen Polo, Opel Corsa, Volkswagen Golf en Ford Fiesta.

Opvallend is de interesse in gezinsauto’s, zoals MPV’s en stationwagons, juist afnam en dan vooral auto’s in het middensegment. Je moet dan denken aan modellen als de Opel Zafira en Peugeot 308 SW. Erg populair is het importeren van auto's, maar liefst 18,3 procent meer auto’s werden er vanuit het buitenland naar Nederland gehaald. De stijging is vooral te danken aan modellen als de Renault Captur, Mini hatchback en Toyota Aygo.

Niet alleen de verkopen van bedrijven aan consumenten namen toe, ook tussen consumenten onderling werden meer auto’s verhandeld. De stijging is met 1,8 procent, ten opzichte van het derde kwartaal van 2015, wel minder groot.