Tesla Model X

Tesla CEO Elon Musk heeft op Twitter aangekondigd dat het merk op 17 oktober een nieuw product zal onthullen. Hij zegt daarbij dat de aankondiging voor ‘de meeste mensen’ onverwachts zal zijn.

Tesla onthult over een week een nieuw product. Dat heeft de CEO Elon Musk aangekondigd op Twitter. Het merk geeft verder nog geen informatie maar het zou om een ‘onverwachte’ onthulling gaan.

Denk bij product in de ruimste zin van het woord. Het kan een nieuwe versie zijn van de autopilot, Tesla’s semi-zelfrijdende systeem, maar ook de productieversie van de Model 3. Die auto onthulde het merk eerder dit jaar al in conceptvorm. Een andere optie is dat Tesla met een nieuwe accuversie komt van de Model S of X.

Eind oktober staat de volgende onthulling alweer op de planning, dan ontvouwt Tesla zijn plannen met zonneceltechniek. Het merk werkt daarvoor samen met het gespecialiseerde bedrijf SolarCity, dat door Tesla is overgenomen.

Update 17-10

Elon Musk heeft bekend gemaakt dat de onthulling van het nieuwe product is uitgesteld tot woensdag 19 oktober. Het bedrijf heeft nog wat tijd voor de 'optimalisering'.