Nieuw model Fisker

Langzaam maar zeker krijgen we meer te zien van het nieuwe model van Fisker. Het merk keert terug met een volledig elektrische auto met vleugeldeuren.

Volgende week maakt Fisker meer bekend over zijn aanstaande nieuwe model. Dat is een volledig elektrische auto met een actieradius van zo’n 650 kilometer. Het merk toont nu de eerste teaser, waarop we de vleugeldeuren van het nog naamloze model kunnen zien. Eerder al presenteerde het merk een tekening waarop de contouren van de auto goed te zien zijn.

Het nieuwe model van Fisker krijgt de beschikking over ‘revolutionaire batterijtechniek’ waarmee de auto de ‘grootste actieradius van alle elektrische’s auto op de markt’ heeft. Het nieuwe model is een auto in het hoge segment en kun je zien als de spirituele opvolger van de Karma. Later wil Fisker betaalbaardere modellen op de markt gaan brengen.

Fisker is het automerk van de Zweedse ontwerper Henrik Fisker. Dat merk ging in 2014 over de kop en werd toen overgenomen door verschillende partijen, die inmiddels het enige model dat het Fisker ooit uitbracht, de semi-elektrische Karma, weer proberen opnieuw op de markt te brengen. Het merk Fisker dat nu terugkeert is een nieuw bedrijf, maar met dezelfde eigenaar, hetzelfde logo en dezelfde intenties.