Opel geeft de opvolger van de Insignia de toevoeging Grand Sport. Het nieuwe model wordt volgend jaar onthuld en staat op een nieuw platform.

In 2017 onthult Opel de tweede generatie van de Insignia. Om in de stemming te komen geeft het merk een aantal afbeeldingen vrij waarop gecamoufleerde exemplaren van het nieuwe model staan.

Opel doopt de Insignia om tot Insignia Grand Sport. Die wijziging is ingegeven door het nieuwe design, dan nóg meer hatchback-achtig zal zijn - met een langgerekte daklijn die bijna eindigt aan de achterkant van de auto. De Monza Concept uit 2013 (foto 4) is min of meer de blauwdruk voor het design van de Insignia Grand Sport.

De Insignia Grand Sport groeit met 5,5 centimeter ten opzichte van het huidige model, maar omdat de wielen meer richting de hoeken van de carrosserie zijn geplaatst groeit de wielbasis met 9 centimeter. Doordat de Grand Sport bovendien breder en lager is dan de Insignia heeft het ontwerp andere verhoudingen. 

Opel heeft bij de ontwikkeling niet alleen meer binnenruimte als belangrijk onderdeel aangemerkt, ook gewichtsbesparing stond ergens bovenaan de lijst. Dankzij het nieuwe platform en het gebruik van lichte materialen is het nieuwe model 175 kilo lichter.    

Opel onthult de Insignia Grand Sport in maart, op de autosalon van Genève.