Skoda steekt de Octavia het nieuw. De facelift heeft vooral gevolgen voor de koplampen, die nu uit twee delen bestaan. De technische wijzigingen zitten vooral in het infotainmentsysteem en de rijhulpjes.

Maak kennis met de vernieuwde Skoda Octavia. Hoewel de uiterlijke wijzigingen klein zijn, herken je het vernieuwde model direct aan de dubbele koplampen. Deze zijn als optie te voorzien van volledige led-techniek. Verder is de grille subtiel aangepast, net als de voorbumper. De achterbumper is nóg wat strakker getrokken en de indeling van de achterlichtunits is gewijzigd.

In het interieur is de meest opvallende wijziging het nieuwe infotainmentsysteem. Skoda levert verschillende versies, met en zonder navigatie, waarvan de grootste nu een scherm heeft van 9,2 inch. Een nieuwe functie is de wifi-hotspot met 4G-internet.

Ook nieuw zijn diverse rijhulpsystemen, zoals detectie van kruisend verkeer bij achteruit rijden, dodehoekdetectie en een systeem dat de bestuurder assisteert bij het manoeuvreren met een aanhanger. Verder heeft Skoda de werking van het inparkeersysteem verbeterd.

De motoren van de Octavia zijn allemaal nog bij de tijd, daaraan verandert dus niets. Er zijn vijf TSI-benzinemotoren, van de driecilinder 1.0 tot de 2.0 TSI, en vier dieselsmaken - verdeeld over de 1.6 en 2.0 TDI. De vermogens lopen uiteen van 84 tot 184 pk.

Skoda zet de vernieuwde Octavia in het eerste kwartaal van 2017 in de showroom, de prijzen zijn nog niet bekend.