Schets Skoda Kodiaq

Skoda werkt aan een compacte SUV, die onder de Yeti in het assortiment komt. Dit model is min of meer de opvolger van de Roomster.

Skoda werkt aan een nieuwe, compacte SUV. Dat heeft de ontwikkelingschef van Skoda, Christan Stube, gezegd tegen Autocar. Het model wordt gebaseerd op de volgende generatie van de Fabia, die op de kleinste versie van het MQB-platform komt te staan. Deze bodemplaat wordt in andere variaties ook door de overige modellen van Skoda gebruikt.

Het is nog niet bekend of Skoda ook vierwielaangedreven versies aan gaat bieden, veel kopers in dit segment gaan nooit off-road met hun SUV. Qua motoren moet je denken aan de 1.0 TSI benzinemotor en de 1.4 TDI dieselmotor, wellicht volgt er ook nog een volledig elektrisch aangedreven versie op termijn.

De SUV moet, net als elke Skoda, de ruimste auto in zijn segment worden. Daarom kun je dit model ook min of meer zien als de opvolger van de Roomster. Om het nieuwe model letterlijk de ruimte geven, zal de volgende generatie van de Yeti – die eind volgend jaar komt - een stukje groeien. 

Wanneer de SUV op de markt op de komt is nog niet bekend, maar zeker niet voor 2018.