Hier is de nieuwe Kia Rio! Kia heeft de eerste beelden van het nieuwe model vrijgegeven, voorafgaand aan het debuut op de autosalon van Parijs eind deze maand.

De nieuwe Kia Rio is langer, breder en lager. Hoewel het meer gaat over milimeters dan centimeters, oogt het nieuwe model door de bredere, lagere grille en het serieuzere design groter dan de huidige Rio. In de lengte is de grootste toename, daar is 1,5 centimeter bijgekomen, waardoor de auto nu iets langer dan 4 meter is.

Meer lengte, daar profiteren de achterpassagiers van. Doordat de wielbasis 1 centimeter langer is biedt het nieuwe model meer bewegingsruimte op de achterbank. Het dashboard is meer naar de bestuurder toe gericht en heeft minder knoppen, dankzij het nieuwe infotainmentsysteem met HD-aanraakscherm.

Kia zegt nog niets over de motoren, maar we kunnen het aanbod al aardig invullen. Reken in ieder geval op de bekende 1.2 benzinemotor met 84 pk en de nieuwe, 100 pk sterke 1.0 T-GDI turbomotor. Waarschijnlijk komt er ook nog 1.1 diesel.

Het debuut van de nieuwe Rio vindt plaats op de autosalon van Parijs eind deze maand. In het eerste kwartaal van 2017 komt de auto naar Nederland. Prijzen zijn nog niet bekend.