Ferrari LaFerrari

Alle coupé's van de LaFerrari zijn inmiddels geproduceerd. Maar het merk van het steigerende paard start de lopende band opnieuw voor een extra, te veilen exemplaar.

De LaFerrari is een begeerlijke auto. Groot nadeel is dat alle exemplaren voorbehouden zijn aan bestaande Ferrari-klanten. Die zorgden ervoor dat alle 499 exemplaren van eerst de coupé en onlangs ook de roadster al uitverkocht waren tijdens de exclusieve preview van de supercar. 

Er is echter een herkansing voor een extra kandidaat-koper. Een rijke, dat wel. Want topman Sergio Marchionne kondigde deze week aan dat Ferrari een extra exemplaar zal produceren van de LaFerrari coupé om op een veiling te verkopen. De opbrengst is bestemd voor mensen die getroffen zijn door de recente aardbeving in midden-Italië. 

Op het moment dat de LaFerrari in productie genomen werd lag de prijs op ruim 1,15 miljoen euro. Op het recente concours in Pebble Beach, eind augustus, ging er echter al eentje onder de hamer voor circa 4,2 miljoen euro. 

De afgeleverde LaFerrari's zijn voorzien van de badge 'Limited edition X/499', waarbij de 'X' aangeeft om welk exemplaar het gaat. Wat de badge in de te veilen LaFerrari aan zal geven is nog een raadsel.