Bentley vult het Flying Spur-gamma aan met de nieuwe topversie W12 S. Die doorbreekt, als eerste vierdeurs Bentley, de magische snelheidsgrens van 200 mijl per uur.

Bentley introduceert de Flying Spur W12 S. Het is het nieuwe vlaggenschip van de Flying Spur-familie, die verder bestaat uit de V8, V8 S en W12. Door de zesliter twinturbo W12-motor op te voeren naar 635 pk vermogen en 820 Nm koppel is deze Flying Spur de eerste vierdeurs Bentley die de magische snelheidsgrens van 200 mijl per uur doorbreekt. 

Met maximaal 325 km/u komt 'ie er zelfs iets bovenuit. Ook de 0-100 km/u-sprint is imposant: de zware auto kan deze in slechts 4,5 seconden uitvoeren. De kracht van de W12-motor wordt via een All-Wheel Drive systeem over de vier wielen verdeeld. Speciaal voor het nieuwe model zijn de ophanging en de dempers opnieuw ingesteld. 

Bij een topmodel horen sportieve details - zij het in subtiele gedaante, het gaat tenslotte om een stijlvolle Bentley. De W12 S krijgt donkerkleurige exterieursdetails mee, een diffuser achter en optioneel afwerkingsaccenten in carbon. Voor de in glanzend zwart afgewerkte wielen zijn carbon-keramische remschijven beschikbaar met rode of zwarte remklauwen. 

Het driespaaks Sport Plus-stuurwiel heeft gekartelde schakelpeddels. Bentley breidt het assortiment beschikbare kleuren, afwerkingsmaterialen en stiksels maar weer eens uit - je zou bijna niet meer weten waaruit te kiezen. Met accessoires als een wifi-hotspot en Touch Screen Remote wordt het de passagier op de achterbank naar de zin gemaakt. De eerste Flying Spur W12 S-modellen arriveren eind dit jaar bij de klanten.