Lexus UX Concept

Lexus zal op de aanstaande autosalon van Parijs een nieuw studiemodel onthullen. Deze 'Urban Cross-over' krijgt de naam UX Concept. Het merk richt zich hiermee op de 'connected automobilist'. 

Lexus kondigt aan dat het eind deze maand in Parijs een conceptcar zal presenteren die luistert naar de naam UX. Dat staat bij het merk voor 'Urban Cross-Over'. Algemeen wordt aangenomen dat het een compacte SUV is die onder de Lexus NX in het assortiment komt. We hebben het dan over een concurrent voor compacte cross-overs als de Nissan Juke en Renault Captur. 

In diverse media wordt gespeculeerd dat het zou gaan om de opvolger van de CT. Dat zal niet langer een hatchback zijn. Lexus wil een grotere afzet van dat model genereren, dan heb je vandaag de dag het uiterlijk van een SUV cross-over nodig. 1,5 jaar geleden liet het merk de LF-SA Concept zien als mogelijk voorproefje maar dat studiemodel stond ver af van een productieversie. 

Vandaag krijgen we de eerste foto te zien van een model dat wel bijna productieklaar is. Met de blik gericht op de stevige, hoge achterzijde ziet de UX Concept er niet alleen realistischer maar ook een stuk acceptabeler uit dan de LF-SA. Lexus wil er nog weinig over kwijt, behalve dat de nieuwe conceptcar traditioneel vakmanschap combineert met 'state-of-the-art' productietechnieken. Het merk richt zich met de UX op 'de progressieve, eigenzinnige en "connected" automobilist'. 

Op de autosalon in Parijs zal Lexus overigens ook de vernieuwde IS aan het Europese publiek voorstellen.