Als Volkswagen de vernieuwde Amarok in Hannover showt neemt het een aantal nieuwe uitvoeringen mee. Daaronder bevinden zich de Amarok Canyon en Aventura.

Over een dag of 10 wordt in Hannover (Duitsland) de IAA-bedrijfswagenbeurs georganiseerd. Op de Volkswagen-stand zal de vernieuwde Amarok te zien zijn, inclusief enkele nieuwe uitvoeringen. Zo is er de première van de eerder aangekondigde V6-motoriseringen. Ook de vernieuwde Amarok in de Comfortline- en Highline-uitrustingsniveaus waren niet eerder ergens te zien. 

Amarok Aventura

Een nieuw uitrustingsniveau is de Amarok Aventura. Hoewel die naam wellicht anders doet vermoeden richt Volkswagen zich bij deze uitvoering vooral op innovatieve technieken. Standaard aanwezig zijn 14-voudig verstelbare 'ergoComfort'-stoelen voor zowel de bestuurder als bijrijder. Deze zijn AGR-gecertificeerd, een Duits label dat staat voor ergonomisch verantwoord zitten. De stoelen zijn overigens ook als optie op de Highline verkrijgbaar. 

Andere features in de Aventura zijn de Park Pilot-parkeerassistent die gebruikmaakt van een camera achterop de pick-up, een premium 3D-kleurendisplay en diverse mobiele diensten plus App Connect.

Volkswagen Amarok Canyon

De Amarok met V6-motoren, de Comfortline, Highline en Aventura arriveren dit najaar bij de Volkswagen Bedrijfswagendealers. Ze kunnen vanaf heden besteld worden maar op de Nederlandse prijzen wachten we nog even. 

Amarok Canyon

In het voorjaar van 2017 verschijnt een speciale uitvoering van de Amarok, de Canyon. Ook deze debuteert in Hannover. De Amarok Canyon is gebaseerd op het Comfortline-uitrustingsniveau en voorzien van de V6 met 204 pk vermogen plus 4Motion All-Wheel Drive. De Canyon, met dubbele cabine, wordt uitgerust met 17 inch 'Aragua' lichtmetalen wielen en zwarte afwerkingsaccenten. Optioneel zullen meer exclusieve details verkrijgbaar worden.